Oamenii legii au ridicat de la domiciliul unui bărbat din Chișinău 11 tipuri de droguri și psihotrope

  • 07 Decembrie 2023 09:28
Oamenii legii au ridicat de la domiciliul unui bărbat din Chișinău 11 tipuri de droguri și psihotrope

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță confiscarea a 230.000 lei de la un chișinăuian condamnat la 4 ani și 8 luni închisoare, după ce de la aceasta au fost ridicate 11 tipuri de droguri și psihotrope, anunță Procuratura.

Bărbatul, cu vârsta de 33 de ani, își recunoaște vinovăția urmare a probelor prezentate Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, de către procurorii PCCOCS. Drept rezultat, potrivit legii, durata pedepsei inculpatului a fost redusă. Acesta și-a motivat implicarea în grupul criminal organizat prin faptul că ar fi avut datorii, apoi ar fi citit un anunț de angajare în calitate de curier de droguri, pe un gard din Chișinău. 

Activitatea ilegală a acestuia a avut loc din 2021 până în 2022. În cadrul perchezițiilor, de la acesta au fost ridicate o multitudine de tipuri de droguri și psihotrope, conținute în zeci de pliculețe (despre care acesta pretinde că nu ar fi cunoscut ce conțineau), pe care acesta le livra clienților care făceau comanda pe aplicația conectată la internet „Telegram,” printre care: marijuana, cocaină, metadonă, mefedronă, PVP („sare” care provoacă efecte halucinogene, periculoase pentru viață și sănătate), precum și peste 600 de timbre LSD.

Potrivit bărbatului condamnat, după activitatea de curierat, acesta „a fost promovat” la rolul de producător de droguri. Mai exact, acesta a început să cultive ciuperci cu efect halucinogen, pe care ulterior le livra clienților. În acest sens, oamenii legii au ridicat de la domiciliul bărbatului inclusiv zeci de ciuperci în proces de creștere într-un container, ciuperci uscate ambalate în pliculețe spre vânzare, mască respiratorie, lampă infraroșie.

Remunerarea acestuia avea loc în monedă virtuală de tip Litecoin, după care acesta le convertea în MDL, astfel încât a transferat în total pe cartelele bancare ale mamei și concubinei sale peste 200.000 MDL. Prin urmare, la solicitarea procurorilor PCCOCS, asupra echivalentului acestei sume sechestrate în conturi a fost dispusă confiscarea și trecerea forțată în contul statului.  Este de menționat faptul că în instanța de judecată procurorii PCCOCS pun în evidență importanța confiscării bunurilor provenite din activitate ilegală, cu rol de descurajare a implicării în criminalitatea organizată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău