PAS | Oamenii în funcții cheie la Primărie sunt numiți pe criterii de loialitate

  • 29 Ianuarie 18:11
 PAS | Oamenii în funcții cheie la Primărie sunt numiți pe criterii de loialitate

Președintele Fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate în Consiliul municipal Chișinău, Vasile Grădinaru, afirmă că oamenii în funcții cheie la Primărie sunt numiți pe criterii de loialitate și nu pe criterii de competență. Într-o conferință de presă, Vasile Grădinaru, alături de alți colegi din fracțiune, a dat mai multe exemple, spunând că ilegalitățile sunt tolerate și că primarul Ion Ceban nu își dorește o reformă autentică la Primărie, ci doar să-și așeze oamenii loiali în funții, transmite IPN.

Vasile Grădinaru afirmă că Lilia Buștiuc, șef adjunct la Piața Centrală, și-ar fi cumpărat  din bani publici un telefon de peste 27 de mii de lei. Și aceasta la doar trei zile de la numirea în funcție.

Potrivit consilierilor PAS, și asupra lui Andrei Pavaloi, numit șef adjunct la Direcția generală educație, tineret și sport, după plecarea Rodicăi Guțu, planează probleme de integritate. Acesta în 2016 ar fi fost urmărit penal pentru delapidări în proporții deosebit de mari, dar a fost achitat.

Consilierii s-au referit și la numirea lui Mihail Bagas în funcția de director adjunct la Regia Autosalubritate. PAS a solicitat de mai multe ori setul de acte aferent numirii acestuia în funcție, dar nu l-a obținut.

Într-o reacție, primarul Ion Ceban a menționat că anterior erau numite în funcții persoane incompetente care, pe lângă faptul că nu-și îndeplineau atribuțiile de bază, erau corupte și se îmbogățeau pe seama orașului. „Nimeni nu poate să mă învinuiască că promovez anumite persoane, având în echipă oameni profesioniști și apolitici”, a spus acesta.

Ion Ceban susține că Andrei Pavaloi a fost numit șef-adjunct al DGETS prin promovarea din funcția de șef de direcție în sectorul Râșcani. Procedura a fost conformă legislației, susține edilul. „Odată cu depunerea cererii de demisie a Rodicăi Guțiu, alți doi șefi adjuncți ai Direcției generale și-au depus demisia. Astfel, din cei patru manageri care asigurau administrarea activității DGETS era doar unul, iar instituția are nevoie să fie condusă până la organizarea concursului”, a precizat primarul. În ceea ce privește numirea șefilor adjuncți la Piața Centrală și Autosalubritate, Ion Ceban spune că este prerogativa conducătorilor entităților municipale respective.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
25
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:4,1 m/s
Sun
21
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
24

Curs oficial BNM 06 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4833 -0.0000
USD 17.3920 -0.0000
RON 4.0272 -0.0000
UAH 0.6518 -0.0000
RUB 0.2515 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău