OAMENII CETĂȚII | Regizoarea Laura Vlădoiu și Teatrul Muzical ”Ambasadorii”, la Chișinău

  • 04 Noiembrie 2022 19:25
0%
00:00:00
00:00:00

Teatrul muzical ”Ambasadorii” din România a ajuns recent la Chișinău cu spectacolul pentru copii “Cutiuța Muzicală – Aventurile pălăriei fermecate”.

Considerat unul dintre cele mai de succes proiecte muzicale din dreapta Prutului, spectacolul a fost prezentat la Teatrul National ”Satiricus” din Chișinău. Laura Vlădoiu, regizoarea proiectului:

”Spectacolul are o latură educativă, le vorbește copiilor, pe limbajul lor, despre prietenie, armonie, înțelegere, prin cântece și jocuri. Este foarte interactiv. Reușește să le transmită copiilor mesajele de care au nevoie la vârsta dezvoltării. ”

Înființat în anul 2018, Teatrul Muzical ”Ambasadorii” are în componența echipei artistice balerini, actori și soliști lirici. 

În anul Centenarului Marii Uniri, Laura Vlădoiu a regizat spectacolul de operă ”Ecaterina Teodoroiu” închinat eroinei române din Primul Război Mondial, dar și spectacolul poetic ”Suntem ceea ce iubim” dedicat poetului Nichita Stănescu.

 ”Am jucat spectacolul ”Suntem ceea ce iubim timp de doi ani. Am ajuns cu el inclusiv la Paris. Cu sprijinul Institutului Cultural Român am jucat în prezența Dorei Stănescu, soția și muza poetului. În spectacol Nichita Stănescu este prezentat în trei ipostaze: poetul îndrăgostit de Dora, poetul îndrăgostit de țară și poetul petrecăreț. ”

Despre spectacolele poetice regizoarea spune că sunt delicat de realizat:

”Poezia nu neapărat transmite o informație concretă, la fel cum se întâmplă în spectacolele obișnuite care are un scenariu, o poveste. Poezia este mai mult expresia unei anumite stări dintr-un anumit moment al creației dintr-un anumit moment al creatorului său. Or noi pe scenă trebuie să reconstituim pe scenă acea stare dacă vrem să fim ”atinși” de acele versuri.”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău