OAMENII CETĂȚII | Adriana Duna, antreprenoare de succes din România: Orice vrei să faci, dacă nu are poveste este lipsit de viață!

  • 04 Decembrie 2022 11:36
0%
00:00:00
00:00:00

De mai bine de 15 ani Adriana Duna, președinta Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin din Alba, conduce afaceri în domeniul ospitalității, care de-a lungul anilor au fost apreciate cu importante premii și distincții, incluse în topul firmelor cu capital românesc.

”De la Georgia” este una dintre afacerile de succes conduse de Adriana Duna care valorifică inclusiv munca producătorilor locali:

”Ne ocupăm de catering pentru firmele din județul Alba și Hundedoara, școli, fabrici și foarte mulți alți colaboratori, pentru evenimente și pentru mâncarea zilnică. Acolo am dezvoltat un concept integrat, în sensul în care pornim de la materia primă de bază. A fost foarte important să încurajăm producătorii locali. Astfel, tot ce înseamnă legume și fructe le cumpărăm și le procesăm de la producătorii de pe Valea Mureșului. Asta înseamnă foarte mult pentru comunitate, faptul că pot să își vândă produsele la noi. Pentru aceasta am dezvoltat și zona de băcănie. Ne producem propriile murături, dulceață, zacuscă și multe alte preparate din fructe și legume pe care le vindem colaboratorilor și publicului. Pentru că avem evenimente, am făcut și propria noastră brutărie. Avem și laboratorul nostru de cofetărie. Am dezvoltat, în paralel, o linie de jelici cu pectin din fructe, acele jeleuri sănătoase de pe vremuri. Aici în Rep. Moldova le mai aveți. Nu sunt jeleuri cu gelatină animală”

”Orice vrei să faci, dacă nu are poveste este lipsit de viață”, spune Adriana Duna. Un loc plin de povești este și restaurantul său ”La Conac”, deschis în A

u. Mai avem, de asemenea, o cameră a femeilor care au influențat istoria României”

 

În ceea ce privește dacă bărbații sunt mai buni sau femeile sunt mai bune ca antreprenoare, Adriana Duna nu crede că există diferențe de gen când vine vorba de leadership:

”Femeile sunt potrivite să conducă colective mari de oameni pentru că au atenție și rigoare, și pot să ofere uneori și suportul emotional unei echipe în momentele dificile. Eu cred că leadership-ul nu este unul masculin sau feminin. Există într-adevăr un decalaj. Femeile, atâta vreme cât au și grija casei, într-un fel sau altul, cu siguranță că sunt în dezavantaj față de bărbați care s-ar putea focusa sută la sută doar pe afacere.”

Antreprenoarea Adriana Duna este cea care, prin traducerea cărții biografice ”Până la inima Nilului”, a făcut cunoscut publicului din România povestea Floricăi Sas din Aiud, devenită, prin căsătoria cu un celebru explorator englez, Lady Florence Baker.

”Florence a rămas orfană la 9 ani și a ajuns într-un harem otoman. De acolo urma să fie vândută pe piața de clavi din Vidin exact în momentul în care lui Sam baker I se stricase vasul, el era un explorator vădud cu patru copii. S-a plimbat prin piață până când vasul urma să îi fie reparat, exact în momentul în care Florence urma sp fie vândută. A fost așa dragoste la prima vedere, până la urmă, semn că iubirea te poate găsi până și în piața de sclavi din Vidin”

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
-3,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Wed
1
Thu
5
Fri
6
Sat
5
Sun
2
Arhivă Radio Chișinău