OAMENI ȘI IDEI | Somelierul Andrei Cibotaru: „Un vin scump nu este neapărat și un vin bun” (Video)

  • 23 Aprilie 17:32
OAMENI ȘI IDEI | Somelierul Andrei Cibotaru: „Un vin scump nu este neapărat și un vin bun” (Video)

Somelierul Andrei Cibotaru a fost invitatul emisiunii OAMENI ȘI IDEI, de la Radio Chișinău. În cadrul emisiunii, Andrei a vorbit despre pasiunea sa, care cu timpul a devenit o meserie: „În 2015 mi-am pus în cui legitimația de jurnalist și mi-am dedicat timpul și cunoștințele unei pasiuni mai vechi: vinului”      

Totodată, Andrei ne spune și despre pasiunea sa de a scrie în blog, unde informează publicul despre cultura vinului, dar e și autorul ghidului vinurilor bune din Republica Moldova „Fine Wine”, iar periodic se declară mândru de participarea la concursuri internaționale de vinuri.    

„Pentru ca un somelier să nu piardă din abilități, este necesar să călătorească mult, în diverse zone viticole, din regiuni și state diferite, să viziteze expoziții și concursuri de vin. (...) Un vin scump, nu este neapărat și un vin bun. Vinul este supraprodus la nivel mondial și acolo unde este competiție mare joacă rolul nu doar produsul prin calitățile lui, dar și partea de marketing, adică ambalajul. Vinăriile au înțeles acest lucru și uneori fac vinuri exagerat de scumpe. Eu spun că un vin bun, poate costa și 200 de lei, dar și 2 mii de lei”, spune Andrei.

Interviu integral cu Andrei Cibotaru îl puteți urmări în continuare:

     

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău