OAMENI ȘI IDEI | Psihologul Diasporei, Victoria Greggio: „Copiii nu salvează căsătoriile, din contra ei provoacă crize în cuplu” (Video)

  • 25 Februarie 13:15
OAMENI ȘI IDEI | Psihologul Diasporei, Victoria Greggio: „Copiii nu salvează căsătoriile, din contra ei provoacă crize în cuplu” (Video)

Pentru că februarie este luna dragostei, jurnalista Mihaela Iorgu în cadrul emisiunii „Oameni si Idei” de la Radio Chișinău a vorbit cu invitata ei - Victoria Greggio despre relația de cuplu.

Victoria este psiholog, psihoterapeut și sexolog astfel în cadrul interviului s-a discutat despre: divorț, infidelitate, terapii de cuplu, ce facem atunci când partenerii au religie diferită, semnele unei relații toxice și dacă copiii schimbă relația de cuplu sau nu.        

Victoria Greggio ne spune că întotdeauna într-o relație de două persoane trebuie să muncească și să se implice ambii, pentru că un cuplu cu valori sănătoase crește și evoluează împreună: „Într-o relație, două persoane trebuie să muncească și să se implice, doar astfel vor avea rezultate. Iar comunicarea eficientă este primul ingredient pentru un cuplu fericit, dar să nu uităm nici de valori – trebuie să avem aceleași valori, pentru că în relația de cuplu, extremele nu se atrag, ar trebui să atragem o persoană care în 70% este ca noi, gândește ca noi și vede aceeași direcție ca noi. Iar în ceea ce ține de copii, aceștia în niciun caz nu trebuie să apară cu scopul de a salva familia, pentru că copiii din contra - provoacă crize în cuplu! ”, spune Victoria.

De multe ori conștientizăm că trăim într-o relație de cuplu, care mai mult ne face rău decât bine, dar cu toate acestea, alegem să rămânem acolo nefăcând nicio schimbare, iar salvarea unei astfel de relații se poate face doar la terapia de cuplu, explică Victoria:

„Semnele care ne spun că relația este toxică este atunci când la unul dintre parteneri a scăzut stima de sine, atunci când partenerul subestimează efortul tău, există manipulare și înjosire.  Datele statistice ne spun că din 100% de cupluri care au divorțat, 80% ar fi putut fi salvate, ceea ce este foarte mult. De aceea, apelați la terapia de cuplu atunci când simțiți nevoia. (...) Ce ține de căsătorie, lucrurile într-un cuplu se schimbă cel mai des după căsătorie pentru că până atunci - nu au fost sinceri. Jucăm rolul de a fi buni până ne căsătorim”.

Interviul integral cu Victoria Greggio îl puteți urmări în continuare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău