OAMENI ȘI IDEI | „Moldoveanca din Madagascar”, Cynthia Elisoa: Republica Moldova pentru mine este acasă (Video)

  • 24 Februarie 14:00
OAMENI ȘI IDEI | „Moldoveanca din Madagascar”, Cynthia Elisoa: Republica Moldova pentru mine este acasă (Video)

Elisoa Cynthia sau cum e cunoscută de mai mulți, „Moldoveanca din Madagascar” a fost invitata emisiunii Oameni și Idei de la Radio Chișinău. În cadrul emisiunii Cynthia a vorbit despre adaptarea și viața ei din Rep. Moldova, cât de repede a învățat limba română, pasiunea pentru muzică, participarea la Vocea României și tradițiile din Madagascar.

Pozitivismul și energia ei i-a cucerit pe cei 15 mii de urmăritori de pe rețelele de socializare, acolo unde zi de zi este activă și unde scrie tot ceea ce simte, pentru că Cynthia nu doar vorbește fluent limba română, dar și scrie și citește cu mare ușurință:    

„Eu sunt scriitoare și pentru mine jocul de cuvinte este o pasiune, am învățat limba română timp de trei luni. A fost o mare provocare pentru mine să învăț limba română, dar a fost și ca un joc. Eu mi-am pus acest scop - dacă am venit într-o altă țară și dacă am decis să locuiesc aici, în primul rând din respect trebuie să vorbesc limba de stat”.       

Elisoa Cynthia s-a mutat în Republica Moldova în toamna anului 2019, avionul său a aterizat pe Aeroportul Chișinău chiar de Ziua Vinului, zi care a făcut-o să decidă că vrea să rămână aici. Spune că niciodată nu a trecut prin discriminări la noi în țară, dar a simțit o curiozitate din partea oamenilor, priviri și discuții, dar care niciodată nu au afectat-o. Cel mai greu i-a fost să se adapteze cu clima de aici, spune Cynthia.     

Interviul integral cu Cynthia Elisoa îl puteți urmări în continuare.

      

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău