OAMENI ȘI IDEI | Daniel Muntean și Vasili Braga vorbesc despre jocurile de societate și dezvoltarea acestei comunități în Rep. Moldova (VIDEO)

  • 13 August 16:38
OAMENI ȘI IDEI | Daniel Muntean și Vasili Braga vorbesc despre jocurile de societate și dezvoltarea acestei comunități în Rep. Moldova (VIDEO)

Invitații emisiunii „Oameni și Idei” de la Radio Chișinău au fost Vasili Braga și Daniel Muntean. Vasili este director COR, game developer și fondatorul Game Factory. De peste 10 ani, el dezvoltă comunitatea creatorilor de jocuri video în țara noastră. De asemenea, este pasionat de jocuri de societate și, prin evenimentele organizate de COR, el oferă publicului oportunitatea de a afla mai multe despre industrie. De asemenea, un alt invitat a fost Daniel Muntean care, la rândul său, este pasionat de jocuri strategice, economice complexe din 2014 și este membru al mai multor cluburi de jocuri de societate din România. Totodată, el dezvoltă propriile jocuri, aplicându-și experiența ca designer de produse.

În cadrul emisiunii, invitații au vorbit despre industria jocurilor de societate, tendințele acesteia și dezvoltarea lor în Republica Moldova.

Ce înseamnă de fapt un joc? Aceasta e interactivitate, unde tu ai posibilitatea să schimbi mersul istoriei. Datorită jocurilor de societate, noi învățăm logistica, un domeniu care este foarte complex”, a subliniat Vasili Braga. 

„Cel mai neplăcut este că nu există încă o industrie pentru jocurile de societate și unii încă le confundă cu jocurile de noroc. Nici editurile nu sunt interesate de jocurile de societate. Ceea ce este acum în Republica Moldova este la nivel de entuziaști și nu este încă o industrie, în România însă acest subiect a devenit deja o industrie. Noi, prin conferințele noastre organizate la COR, arătăm oamenilor că este posibil și că nu este atât de complicat, iar ei înțeleg că pot să încerce. Jocurile de societate oferă posibilitatea oamenilor să se vadă, să se îmbrățișase, să interacționeze, să se mai certe uneori. Totodată, jocurile de societate îți permit să ai o experiență care poate avea siguranță. Noi când jucăm nu trebuie să căutăm și să ne gândim la ceea ce nu există”, a mai împărtășit Vasili în cadrul emisiunii „Oameni și Idei”. 

La rândul său, Daniel Muntean a precizat că jocurile de societate cresc exponențial în industria generală.     

„În ultimii zece ani, jocurile de societate cresc exponențial în industrie, ceea ce e ciudat, în special în lumea în care trăim, ceea ce demonstrează că oamenii au nevoie de interacțiunea cu alți oameni și de socializare.

Jocurile de societate sunt ca niște cărți pe care le citim. Cum ne imaginăm acea lume când citim o carte, așa o facem și în jocuri, doar că în acestea e mai interactiv și poți schimba scenariul. Partea faină în jocuri e că există jocuri de societate despre orice, dacă ești pasionat de istorie, cum ar fi Egiptul Antic atunci joci într-un joc pe această temă”, a spus Daniel Muntean. 

Interviu integral cu Daniel Muntean și Vasili Braga îl puteți urmări în continuare:   

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Tue
19
Wed
17
Thu
18
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău