OAMENI ȘI IDEI | Antreprenorul Ilie Dercaci a vorbit despre educație, leadership și discurs public eficient (Video)    

  • 16 Iulie 15:02
OAMENI ȘI IDEI | Antreprenorul Ilie Dercaci a vorbit despre educație, leadership și discurs public eficient (Video)    

Invitatul emisiunii „Oameni și Idei” de la Radio Chișinău a fost Ilie Dercaci - antreprenor educațional, public speaker și trainer de leadership. Ilie a vorbit în cadrul emisiunii despre provocările și strategiile din antreprenoriat, dar și despre arta discursului public.

„Școala ne învață să spunem tot ce e redat în carte, pentru că dacă spunem ca în carte nota e mai mare, însă realitatea e cu totul alta. Când tu ieși în fața unui public nimeni nu știe ce e scris pe foaie sau în carte, pentru public contează ce aud ei de la tine. Într-un discurs este vorba mai mult despre atenția cu publicul, ceea ce ai uitat înseamnă că trebuia de uitat și nu era important de spus. Asta e cea mai mare greșeală cu care lucrez în primele săptămâni, ca studenții să învețe să se reconecteze cu publicul.”

Când este vorba de alegerea unui curs, Ilie sfătuiește:

„Atunci când vrem să alegem un curs, trebuie să conștientizăm clar ce rezultat vrem să obținem pentru noi. Rezultatul de obicei este o transformare a noastră, în care putem face ceva cu mai multă încredere și siguranță. De exemplu, în cazul nostru vei putea vorbi în fața unui public ca un profesionist. În momentul în care vii la noi, chiar dacă ai emoții, ai frică, ai diferite stări, tu prin opt săptămâni de transformare împreună cu noi reușești la final să capeți acea experiență cu care poți vorbi clar și corect”.

Interviul cu Ilie Dercaci vă va oferi o perspectivă asupra importanței educației și a dezvoltării abilităților de leadership și discurs public, subliniind că succesul vine din cunoașterea de sine și din capacitatea de a comunica eficient cu ceilalți.

Interviul integral cu Ilie Dercaci îl puteți urmări în continuare:      







Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Câțiva nori
Umiditate:49 %
Vint:6,69 m/s
Fri
7
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău