Oameni și Idei | Anetta Dabija, despre păstrarea nucleului istoric al Chișinăului și despre legăturile dintre oraș și locuitorii acestuia (Audio)

  • 27 Iunie 2023 16:04
0%
00:00:00
00:00:00

Anetta Dabija, diplomata și cercetătoarea care luptă aprig pentru păstrarea nucleului istoric al Chișinăului a fost invitata emisiunii „Oameni și Idei” de la Radio Chișinău.   

Primul și cel mai important obiectiv al meu e să arăt că avem istorie și arhitectură. Al doilea e conștientizarea – îmi doresc tare mult să sporească numărul oamenilor conștienți de problema patrimoniului cultural. Doar atunci îl vom putea proteja și pune în valoare prin proiecte urbane”, ai spus Anetta.

Anetta zice că nu mai poate numi ceea ce face un hobby, pentru că deja îi ocupă tot timpul, totul s-a transformat într-un job la care merge zi de zi. La întrebarea despre cum alți orășeni pot să înceapă a descoperi și îndrăgi Chișinăul istoric, Anetta spune că este un proces mai lung. În primul rând trebuie cercetarea lui, să îl cunoaștem, să mergem mai mult prin oraș, prin centrul istoric. O dată ce îl descoperim, o să vrem să îl păstrăm și să facem mai multe pentru el: „pentru că, dacă există legătura asta între locuitor și oraș, atunci neapărat vrei să te implici în schimbările benefice pentru el. Dar legătura asta o facem doar atunci când începem să îl simțim altfel”.          

Pentru a afla mai multe despre arhitectura orașului Chișinău ascultă emisiunea „Oameni și Idei” de la Radio Chișinău.     

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
2,18
Ceață
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
7
Thu
6
Fri
4
Sat
6
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău