Oameni și idei| Actrița Rusanda Radvan: „Pe lângă salariile mici, cea mai mare problemă a actorilor din Rep. Moldova sunt lipsa investițiilor în artă și cultură” (VIDEO)

  • 25 Octombrie 2023 15:28
Oameni și idei| Actrița Rusanda Radvan: „Pe lângă salariile mici, cea mai mare problemă a actorilor din Rep. Moldova sunt lipsa investițiilor în artă și cultură” (VIDEO)

Actrița Rusanda Radvan este invitata emisiunii „Oameni și Idei” de la Radio Chișinău. Cea mai tânără actriță de la „Teatrul Național Mihai Eminescu”, care are o ambiție și o poftă de a crea.

Rusanda Radvan, în cadrul emisiunii, a vorbit despre pasiunea ei pentru actorie, rolurile cele mai importante, studiile din Iași, provocări, viitoare roluri, dar și scopuri. Rusanda ne spune că pe lângă salariile mici - cea mai mare provocare a actorilor din Rep. Moldova sunt lipsa investițiilor în artă și cultură: 

Pe lângă salarii mici, cea mai mare problemă a actorilor din Rep. Moldova sunt lipsa investițiilor în artă și cultură. Avem nevoie de decor, tehnică și asigurarea spațiului de joc, ceea ce noi nu avem din păcate. Partea tehnică și partea organizatorică contează foarte mult pentru un actor”, spune Rusanda.       

Pentru Rusanda, scena este cea care separă două lumi, pentru că pe scenă uiți de orice problemă.

„Teatrul este o boală și dacă te-ai îmbolnăvit, nu ai cum să scapi, pentru că e ceva ce nu te mai lasă, iar scena este un loc sfânt și altarul meu. Scena este locul unde se separă două lumi. Atunci când ai febră, tuse, virus - scena este cea care șterge absolut totul”, a mai spus Rusanda Radvan. 

   

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:2,57 m/s
Mon
7
Tue
8
Wed
5
Thu
2
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău