Oameni de afaceri români - invitați să investească în Republica Moldova

  • 09 Octombrie 2022 13:00
Oameni de afaceri români - invitați să investească în Republica Moldova

Oportunități de investiții în Republica Moldova au fost prezentate ieri oamenilor de afaceri români din toată lumea, în cadrul Forumului ”Re Patriot Summit 2022. Răspundem Provocărilor Împreună”, la care a participat și președintele Parlamentului, Igor Grosu. Desfășurat în premieră la Chișinău, summit-ul a reunit antreprenori care au abordat două provocări majore ce influențează mediul de afaceri și, respectiv, viața oamenilor: războiul din Ucraina și crizele generate, anunță direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

Potrivit șefului Legislativului, chiar dacă vulnerabilitatea energetică a Republicii Moldova a fost accentuată de războiul din Ucraina, țara noastră este în căutare de soluții pentru a depăși situația, îndemnând oamenii de afaceri români să investească în stânga Prutului, în special în domeniul energiei regenerabile.

Igor Grosu a subliniat și importanța construirii podurilor investiționale între Republica Moldova și România.

 „Noi construim poduri peste Prut, dar cel mai important este să treacă Prutul capitalul românesc. Extensiuni sau filiale ale firmelor românești în Republica Moldova sunt mai mult decât binevenite”, a afirmat șeful legislativului.

„Vă îndemnăm să fiți alături de noi în această perioadă complicată, dar în care cetățenii își pun speranță în parcursul nostru european. Cu eforturi comune și încredere în viitor, sperăm să identificați mai multe oportunități de afaceri în țara noastră și să reveniți cu noi proiecte de afaceri într-o Republica Moldova parte a familiei europene”, a adăugat președintele Parlamentului de la Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău