O victimă a atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 a fost identificată după aproape 16 ani

  • 08 August 2017 08:56
O victimă a atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 a fost identificată după aproape 16 ani

O victimă a atacului terorist din 11 septembrie 2001, de la World Trade Center, din New York, a fost identificată după aproape 16 ani, au anunțat luni autoritățile, scrie news.ro.

Victima, un bărbat, este a 1.641-a persoană identificată, însă alți 1.112 oameni care și-au pierdut viața rămân încă neidentificați, la 16 ani după atac.

Identitatea sa – stabilită pe baza probelor ADN – nu a fost făcută publică, la cererea familiei.

Înainte de anunțul de luni, au trecut peste doi ani de la identificarea ultimei victime – în martie 2015.

Atacurile din 11 septembrie 2001, din Statele Unite, au schimbat pentru totdeauna modul în care lumea privește terorismul și securitatea.

Nouăsprezece bărbați au deturnat patru avioane comerciale americane și le-au prăbușit în Turnurile Gemene ale World Trade Center (New York), în clădirea Pentagonului (Washington) și pe un câmp din Shanksville (Pennsylvania).

Atacurile s-au soldat cu 2.753 de morți - cel mai sângeros atac străin din istorie comis pe teritoriul american. Bilanțul l-a depășit pe cel de la Pearl Harbor, din 1941, soldat cu 2.403 de morți în rândul americanilor. Peste 6.000 de oameni au fost răniți în atentatele din 11 septembrie.

Gruparea teroristă al-Qaida a coordonat și a revendicat atacurile. Anterior, liderul grupării teroriste Osama ben Laden declarase jihad împotriva Statelor Unite, ceea ce a fost perceput drept principalul factor motivant pentru atentatori.

Atacurile au intensificat lupta împotriva terorismului, nu numai în Statele Unite, ci în toată lumea. Administrația SUA a creat Departamentul pentru Securitate Internă, care coordonează eforturile între agențiile de informații. În plus, aeroporturile au sporit măsurile de verificare a pasagerilor, iar cooperarea dintre state în domeniul strângerii de informații a fost consolidată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău