O universitate din Iași va lansa o extensie la Bălți

  • 07 Martie 2016 14:28
O universitate din Iași va lansa o extensie la Bălți

Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași intenționează să lanseze din toamnă admiterea la o extensie din Bălți, cum mai au în prezent Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și Facultatea de Fizică a UAIC.

Este vorba despre o secție pe învățământ juridic, profil juridic, în care doresc pentru început să primească doar studenți la licență, zi, informează Ziarul de Iași.

„Lucrăm în prezent la dosarul de acreditare, avem în plan o cifră de școlarizare de 50 de studenți, ca să se poată studia pe două grupe a câte 25 de studenți. Vor merge să predea profesori de la Iași, dar vor fi cooptate și cadre didactice de la Bălți sau Chișinău, pentru că unii dintre ei au fost absolvenții noștri, chiar șefi de promoție“, a declarat prof.dr. Tudorel Toader, rectorul ales al Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași.

Admiterea este programată să se deruleze exact ca la Iași, cu test eliminatoriu de limbă română, gramatică, în format de tip grilă, care să conteze în procent de 50% din media finală. „Nu se deosebește cu absolut nimic decât prin locație, vom păstra și vom avea aceleași exigențe“, a adăugat prof.dr. Tudorel Toader.

Dacă acreditarea programului la ARACIS va decurge fără probleme, cursurile pot începe acolo încă din toamnă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
17
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău