O treime dintre elevii din întreaga lume nu au acces la învățarea online atunci când școlile sunt închise din cauza pandemiei Covid-19 (raport PwC și UNICEF)

  • 27 Noiembrie 2020 11:46
O treime dintre elevii din întreaga lume nu au acces la învățarea online atunci când școlile sunt închise din cauza pandemiei Covid-19 (raport PwC și UNICEF)

O treime dintre elevii din întreaga lume nu au acces la învățarea online atunci când școlile sunt închise din cauza pandemiei Covid-19, iar trei sferturi din acest total provin din zone rurale sau din familii sărace, arată datele cuprinse în raportul "Stepping forward Connecting today's youth to the digital future", realizat de PwC și UNICEF, transmite Agerpres.

Conform documentului, 86% dintre reprezentanții guvernelor din peste 100 de țări, care au răspuns unui sondaj UNESCO în 2020, susțin că au oferit elevilor platforme online pentru educația la distanță.

În același timp, doar 20% dintre cei chestionați spun că au îmbunătățit accesul la infrastructură și/sau au oferit dispozitive subvenționate.

"Deși guvernele trebuie să gestioneze simultan o serie de provocări sociale critice, precum consolidarea sistemelor de asistență medicală, sprijin financiar pentru companii și șomajul, nu trebuie să renunțe la investițiile pe termen lung în domenii esențiale, precum educația. În plus, situația economică se deteriorează pentru tinerii din medii dezavantajate, unul din șase tineri încetând să mai lucreze de la începutul pandemiei", se arată în cercetarea PwC și UNICEF.

Raportul de specialitate evidențiază, per ansamblu, că 463 de milioane de elevi din întreaga lume nu au acces la învățarea online pe durata cât școlile sunt închise din cauza pandemiei.

De asemenea, peste 40% dintre tinerii angajați se aflau în sectoare puternic afectate de COVID-19 și aproape 77% erau în economia informală, ceea ce i-a făcut foarte vulnerabili atunci când companiile au fost închise sau mutate în online ca răspuns la restricțiile pandemice, reiese din datele citate.

PwC este o rețea de firme prezentă în 155 de țări, cu mai mult de 284.000 de profesioniști ce oferă servicii în audit, consultanță fiscală și consultanță pentru afaceri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:5,66 m/s
Sat
24
Sun
26
Mon
24
Tue
25
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău