O tonă de cocaină capturată în Uruguay, țara pe cale să devină o noua placă turnată pentru acest drog

  • 04 August 2019 11:54
O tonă de cocaină capturată în Uruguay, țara pe cale să devină o noua placă turnată pentru acest drog

O tonă de cocaină a fost confiscată în Uruguay, țară care este pe cale să devină o placă turnantă a traficului cu acest drog care are ca destinație Europa, informează duminică AFP.

Conform anunțului făcut sâmbătă de ministerul de interne de la Montevideo, cocaina împărțită în 817 pachete a fost descoperită într-o locuință din stațiunea balneară Parque del Plata, aflată la 55 km est de capitală. Trei suspecți uruguayeni, traficanți de droguri, au fost arestați și deferiți justiției.

Capturile de cocaină în Uruguay sau provenind din această țară, care totuși nu produce acest drog, s-au înmulțit în ultimul an.

Vineri, poliția germană a anunțat confiscarea unei cantități record de 4.5 tone de cocaină în portul Hamburg, descoperită într-un container provenind din Montevideo, care urma să ajungă la Anvers (Belgia). Pe 16 mai, 603 kilograme de cocaină au fost descoperite pe aeroportul Mulhouse-Bâle (Franța), la bordul unui avion particular care venea din Uruguay.

În urma acestor două capturi din Europa, directorul vamei din Uruguay, Enrique Canon, și-a prezentat demisia fiind considerat responsabil pentru lejeritatea controalelor vamale la frontiere și în porturi.

Aceste capturi "demonstrează că traficanții ar putea avea de gând să folosească din ce în ce mai mult acest stat din America de Sud ca punct de încărcare a drogurilor destinate Europei", conform unui articol apărut pe site-ul independent de analiză a criminalității Insight Crime.

În opinia analistului independent și comisar în retragere Robert Parrado, traficanții de cocaină s-au concentrat în ultima perioadă asupra Uruguayului ca urmare a "frontierelor sale permeabile și vulnerabile în materie de controale".

La sfârșitul lunii iunie, italianul Rocco Morabito, supranumit "Regele cocainei" arestat în 2017 în Uruguay, a evadat dintr-o închisoare din Montevideo și continuă să se afle în libertate.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău