O Tesla aflată pe pilot automat a intrat într-o mașină de poliție trasă pe dreapta, în SUA

  • 30 August 2021 11:29
O Tesla aflată pe pilot automat a intrat într-o mașină de poliție trasă pe dreapta, în SUA

O mașină Tesla aflată pe pilot automat a lovit o mașină e poliție staționată pe marginea drumului. Incidentul a avut loc în Statele Unite, în Florida, unde polițistul oprise pentru a-l ajuta pe un șofer căruia i se defectase autoturismul, transmite DIGI24.

Ofițerul de poliție nu a fost rănit în urma impactului. Cu răni ușoare s-au ales însă șoferul mașinii cu probleme, căci Tesla s-a izbit inclusiv de acel autoturism. Și șoferul care a mers pe pilot automat a fost rănit ușor, ambii primind ajutor de la omul legii, notează sursa citată.

Nu este primul incident de acest fel în care este implicat un autoturism Tesla, notează ABCNews. Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi investighează sistemul de conducere al pilotului automat dezolvat pe mașinile Tesla după ce au avut loc mai multe accidente asemănătoare.

Din 2018, 11 incidente au fost cauzate de pilotul automat de la Tesla sau de reglatorul de viteză. Autovehiculele Tesla au intrat în autospeciale de urgență, acestea din urmă având semnalele luminoase în funcțiune.  

17 oameni au fost răniți și unul a murit în urma accidentelor în care au fost implicate mașini Tesla, care funcționau pe pilot automat. Tesla a implementat un sistem bazat pe computere, camere și un radar menit să identifice obstacolele și să regleze direcția mașinii. 

O anchetă prinvind aceste incidente, aflată încă în desfășurare, ar putea duce la retragerea mașinilor de pe piață sau la alte sancțiuni impuse companiei, mai scrie sursa citată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău