O țară preponderent musulmană, interzice vălul islamic, din cauza intensificării temerilor privind terorismul

  • 11 Ianuarie 2017 14:50
O țară preponderent musulmană, interzice vălul islamic, din cauza intensificării temerilor privind terorismul

Autoritățile marocane au interzis fabricarea și vânzarea burqa, vălul integral musulman care acoperă în întregime capul și corpul, anunță presa marocană, relatează AFP.

Ministerul de Interne al statului nord-african ia măsuri drastice împotriva vălului islamic integral din cauza informațiilor cum că acestea ar fi purtate de teroriști în timp ce întreprind atacuri.

Vălul islamic integral, numit și ”burka” sau ”niqabs”, acoperă întreaga față, lăsând doar un spațiu neacoperit în zona ochilor persoanei care îl poartă, informează Gândul.info.

Alte tipuri de văluri, precum hijabul, care acoperă doar capul, nu și întreaga față vor fi în continuare permise să fie purtate.

“Am luat măsura de a interzice complet importul, fabricarea și comercializarea acestui articol de îmbrăcăminte în toate orașele și localitățile din regat“, a declarat pentru site-ul Le360 un “oficial de rang înalt din Ministerul de Interne”.

Decizia în cauză a fost luată din rațiuni de securitate după ce “răufăcători au utilizat în numeroase rânduri acest articol de îmbrăcăminte pentru a comite infracțiuni”, relatează presa din Maroc.

Sursa: CaleaEuropeana.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău