O țară interzice folosirea pungilor din plastic

  • 21 Noiembrie 2014 16:27
O țară interzice folosirea pungilor din plastic

Ecuadorul a decis să interzică folosirea pungilor și paharelor din plastic în Insulele Galapagos din cauza efectelor lor nefaste asupra mediului, au anunțat autoritățile joi, potrivit Agerpress.

Prin această măsură se evită activitățile de import și comercializare în arhipelag a pungilor furnizate în mod obișnuit de supermaketuri.

'Durata medie de folosire a acestor pungi este de 15 minute, dar descompunerea lor durează 200 de ani', a explicat, pentru AFP, Viviana de la Rosa, responsabil în cadrul Parcului Național Galapagos (Parque Nacional Galápagos). În fiecare an, câte 4,5 milioane de pungi de acest fel sunt utilizate în arhipelag.

Deșeurile din plastic sunt una dintre principalele amenințări pentru viața marină și o problemă suplimentară pentru Insulele Galapagos, care nu au capacitatea de a trata reziduurile solide.

Celebre pentru broaștele sale țestoase uriașe și pentru că au inspirat teoria evoluției speciilor a naturalistului britanic Charles Darwin, Insulele Galapagos sunt unul dintre cele mai fragile ecosisteme ale planetei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău