O țară destinație turistică majoră anunță sancțiuni dure pentru turiștii care nu respectă regulile anticoronavirus

  • 14 Iulie 2020 19:31
O țară destinație turistică majoră anunță sancțiuni dure pentru turiștii care nu respectă regulile anticoronavirus

Ciprul a înăsprit tonul și a introdus amenzi usturătoare pentru turiștii străini care nu respectă regulile anticoronavirus la sosire, după ce un călător care a mințit cu privire la itinerariul său a fost testat pozitiv, informează AFP, citat de Agerpres.

Fără acest formular, pasagerii vor trebui „fie să plătească o amendă de 300 de euro pentru a putea intra pe teritoriul cipriot, fie să se întoarcă în țara din care vin”, a anunțat luni într-un comunicat Ministerul Transporturilor din Cipru. Majoritatea celor câtorva noi cazuri de coronavirus înregistrate în fiecare zi în Cipru sunt persoane sosite recent pe insulă.

Ciprul a împărțit țările în mai multe categorii (A, B sau C) în funcție de riscul de contaminare pe care îl reprezintă. Călătorii ce vin din țări incluse în categoria B (Franța sau Spania, de exemplu) trebuie să furnizeze, în afară de formularul de la sosire, un certificat care să ateste că au fost testați negativ pentru COVID-19 cu cel mult 72 de ore înainte de plecare. 

Călătoriile din țări din categoria C sunt limitate, în special la rezidenții ciprioți care trebuie să se izoleze la sosire.

„Recent, un călător a sosit în Cipru cu un formular de sosire prost completat, cu un zbor de proveniență dintr-o țară din categoria A, în timp ce țara de plecare inițială era una din categoria C”, explică Ministerul Transporturilor cipriot. Acest călător „a notat informații greșite în ceea ce privește detaliile zborului său” și a admis, după ce a fost testat pozitiv cu noul tip de coronavirus, că vine „inițial dintr-o țară din categoria C”, adaugă ministerul.

Ciprul se prezintă ca o declarație de vacanță sigură în plină pandemie. Insula mediteraneană a testat 10% din populația sa și a înregistrat 1.022 de persoane bolnave de COVID-19, dintre care 19 decese.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău