O tânără a fost salvată de sub dărâmături după nouă ore și jumătate, în Turcia

  • 31 Octombrie 2020 09:15
O tânără a fost salvată de sub dărâmături după nouă ore și jumătate, în Turcia

O tânără din Turcia a fost salvată de sub dărâmături după nouă ore și jumătate, în urma cutremurului puternic din Marea Egee.

Buse este o tânără care a stat nouă ore și jumătate sub dărâmaturi, în Turcia. Salvatorii au reușit să o scoată dintre bucățile de beton, după o operațiune urmărită cu sufletul la gură de o lume întreagă.

Tânăra era cu mama ei la dentist când a avut loc cutremurul din Marea Egee. Iubitul ei a dat alarma, iar salvatorii au reușit să le scoată de sub dărâmături pe Buse, pe mama ei, Fatma, și o a treia personă. La Fatma au ajuns mai repede decât la Buse.

Interesul față de salvarea lui Buse a crescut după ce tânăra a vorbit la telefon cu ministrul Apelor și Pădurilor din Turcia, care participa la operațiune.

Părea că delirează, i-a dat ministrului o replică ce nu părea să aibă sens. Era, de fapt, o ironie, la adresa celor care nu reușeau, de ore bune, să identifice locul în care se află.

„Ai început să auzi sunetul mașinii? Da, e normal să fie foarte încet, pentru că ești la adâncime mare”, i-a spus ministrul.

În replică, tânăra a spus „Eliberați câinii și eu fac precum pisica”.

Buse a fost dusă la ambulanță cu aplauze.

Cel puțin 24 oameni au murit în Turcia și peste 800 au fost răniți în urma seismului cu magnitudinea inițială de 7, produs la mică adâncime, nu departe de țărmul orașului Izmir.

Eforturile de salvare a supraviețuitorilor au continuat și peste noapte. 70 de oameni au fost scoși până acum dintre dărâmături.

Primăria din Izmir a cazat 2.000 de sinistrați în corturi.

Și în Grecia sunt cel puțin doi morți și mai mulți răniți, în insula Samos, aflată în apropierea epicentrului. 

Cutremurul a provocat și valuri seismice atât în insulele grecești, cât și pe țărmul turc, unde au generat panică și pagube.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău