O șuviță din părul lui John Lennon, vândută cu 35.000 de dolari

  • 22 Februarie 2016 08:47
O șuviță din părul lui John Lennon, vândută cu 35.000 de dolari

Membrii trupei Beatles au revoluționat nu doar muzica, ci și tunsorile. Un fan al trupei a cumpărat în weekendul trecut o amintire a acestei schimbări revoluționare: o șuviță din părul lui John Lennon tăiată în 1966, scrie Agerpres.

Șuvița, de circa 10 centimetri lungime, tăiată din celebra tunsoare castron, a fost vândută sâmbătă la licitație de casa Heritage Auction din Dallas au Texas.

'Este cea mai lungă meșă de păr a lui John Lennon vândută vreodată la licitație', a declarat într-un comunicat directorul casei, Garry Shrum. 'Acest preț record demonstrează, de 50 de ani, dragostea și fascinația oamenilor față de Lennon și Beatles'.

Colecționarul britanic Paul Fraser a obținut prețioasa relicvă, tăiată în 1966 la Hamburg de un frizer german, Klaus Baruck. Acesta a păstrat-o, consemnând chiar evenimentul într-un ziar local.

John Lennon se pregătea atunci să turneze filmul 'Help!' regizat de Richard Lester. El a jucat rolul unui ofițer din al Doilea Război Mondial.

În cadrul primei licitații, un bilet nefolosit la primul concert al trupei Beatles în SUA, la Washington în 1964, a fost vândut cu 30.000 de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău