O serie de manifestări dedicate Armatei Române vor avea loc în Republica Moldova

  • 21 Octombrie 2016 12:47
O serie de manifestări dedicate Armatei Române vor avea loc în Republica Moldova

Ambasada României în Republica Moldova organizează, în zilele de 24 – 26 octombrie 2016, o serie de manifestări dedicate marcării Zilei Armatei Române, marcata la 25 octombrie.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României la Chișinău, luni 24 octombrie 2016, începând cu ora 11.00, la Cimitirul de onoare al eroilor români din localitatea Micleușeni, r. Strășeni, va avea loc o ceremonie de depuneri de flori la mormintele ostașilor români.

De asemenea, marți, 25 octombrie 2016, începând cu ora 10.00, va avea loc o ceremonie de depuneri de flori la Cimitirul Eroilor din Chișinău (b-dul Decebal nr. 17, sector Botanica).

Ambele manifestări vor cuprinde alocuțiuni ale Ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, atașatului român al apărării, col. Dumitru Neacșu, ale reprezentanților Ministerului  Apărării al Republicii Moldova și ale autorităților locale. Un sobor de preoți condus de Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, ÎnaltPreaSfințitul Petru, va oficia un ceremonial religios.

La manifestări vor mai participa Orchestra Prezidențială și militari din structura de garda și protocol a Ministerului Apărării al Republicii Moldova.

Miercuri, 26 octombrie 2016, începând cu ora 11.00, la Centrul de Cultura si Istorie Militară va avea loc inaugurarea expoziției „Preoții militari în Primul Război Mondial”, activitate organizată de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, în colaborare cu Centrul de Cultură și Istorie Militară.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău