O ședință comună a Parlamentelor României și R. Moldova, subiect de discuție la București

  • 08 Aprilie 2022 09:38
O ședință comună a Parlamentelor României și R. Moldova, subiect de discuție la București

Parlamentele de la București și Chișinău s-ar putea întruni într-o ședință comună anul acesta. Subiectul respectiv a fost abordat astăzi de Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova la București și Alina-Ștefania Gorghiu, vicepreședintele Senatului României. 

În cadrul unei întrevederi de la Palatul Parlamentului, oficialii au discutat despre evoluția situației de securitate regională, cu accent pe războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina, amenințările pentru securitatea Republicii Moldova, colaborarea între legislativele ambelor state și asistența oferită de România în vederea depășirii crizei energetice.

Astfel, părțile au abordat și subiecte ce se referă la perspectivele relațiilor bilaterale, în special implementarea proiectelor sectoriale în derulare, inclusiv cooperarea în diverse domenii de interes reciproc, cu accent pe dezvoltarea cadrului legislativ, aprofundarea colaborării comercial economice, precum și examinarea oportunităților de lansare a unor proiecte noi, care ar fi în beneficiul ambelor state.

Șeful misiunii a exprimat sincere mulțumiri pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova de către România în procesul de integrare europeană, pentru ajutorul continuu în gestionarea crizei refugiaților ucraineni pe teritoriul Republici Moldova și implementarea celor convenite în cadrul reuniunilor comisiilor parlamentare și a ședinței celor două guverne din 11 februarie 2022”, se arată într-un comunicat al Ambasadei R. Moldova la București.

De asemenea, interlocutorii au convenit asupra continuării unui dialog activ între legislativele celor două state, „în baza parteneriatului strategic între Republica Moldova și România la nivel parlamentar, precum și în vederea organizării unei ședințe comune între Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, pe parcursul anului curent”. 

Sursa: Infoprut.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău