O secție pentru cauze excepționale va fi instituită în subordinea procurorului general

  • 25 Iunie 2021 12:58
O secție pentru cauze excepționale va fi instituită în subordinea procurorului general

O secție pentru cauze excepționale va fi instituită ca subdiviziune în subordinea procurorului general. Se face acest lucru din contul reducerii unor poziții din organigrama Procuraturii Generale, inclusiv a două funcții de procuror pentru misiuni speciale. Decizia a fost aprobată la ședința Consiliului Superior al Procurorilor, transmite IPN.

La Consiliu s-a mai decis excluderea din organigrama Procuraturii Generale a Direcției cooperare internațională și integrare europeană. Secția asistență juridică internațională a fost transferată ca subdiviziune a Direcției urmărire penală și criminalistică. Secția protocol, cooperare internațională și integrare europeană devine subdiviziune în subordinea procurorului general.

Consiliul Superior al Procurorilor a aprobat fuzionarea a două secții și instituirea unei subdiviziuni noi – Secția elaborări normative și politici instituționale în cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății.

Demersul privind modificarea structurii interne a Procuraturii Generale a venit din partea procurorului general, Alexandr Stoianoglo. „Remanierile de referință sunt de natură managerială, includ mai multe subdiviziuni din cadrul Procuraturii Generale și fac parte dintr-o viziune de ansamblu asupra funcționării instituției. În această ordine de idei notăm că sunt lipsite de temei și conținut insinuările ce inoculează ideea că modificările de personal ar avea conotații subiective”, precizează un comunicat de presă emis de PG.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău