O scrisoare de amenințare ce conținea un glonț, trimisă ministrului de externe grec

  • 17 Martie 2018 18:07
O scrisoare de amenințare ce conținea un glonț, trimisă ministrului de externe grec

O scrisoare de amenințare care conținea un glonț i-a fost trimisă ministrului de externe grec Nikos Kotzias, angajat în negocierile cu Skopje pentru o soluționare a disputei bilaterale privind numele Macedoniei, relatează sâmbătă Reuters.

În ultimele luni, ministrul Nikos Kotzias a mai primit scrisori de amenințare.

'Ultimul plic conținea un glonț și o scrisoare referitoare la eforturile sale privind problema macedoneană', a declarat sâmbătă un oficial al poliției elene.

Într-o scrisoare primită în luna februarie, ministrul Nikos Kotzias era amenințat că există 'trei gloanțe' pentru el.

Cele două state își dispută numele 'Macedonia', Grecia susținând că folosirea acestuia de către vecina sa semnalează o revendicare teritorială din partea acesteia asupra regiunii omonime din nordul său.

Atena obstrucționează aderarea Macedoniei la NATO și Uniunea Europeană din acest motiv și a acuzat de asemenea Skopje că încearcă să-i uzurpe patrimoniul istoric prin glorificarea lui Alexandru cel Mare. Grecia a obținut ca micul stat vecin, apărut din dezmembrarea fostei Iugoslavii, să fie admis la ONU, în 1993, sub numele provizoriu de 'Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei' (FYROM).

Ministrul de externe grec Nikos Kotzias urmează să se deplaseze la Skopje în zilele următoare pentru a continua discuțiile în vederea găsirii unei soluții la disputa dintre cele două state legată de nume.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,17 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău