FOTO/VIDEO | O schemă de contrabandă cu mărfuri de larg consum, introduse ilegal în țară prin segmentul verde al frontierei moldo-ucrainene, a fost deconspirată

  • 19 Iunie 2019 16:50
FOTO/VIDEO | O schemă de contrabandă cu mărfuri de larg consum, introduse ilegal în țară prin segmentul verde al frontierei moldo-ucrainene, a fost deconspirată

Un grup infracțional, specializat în contrabandă cu mărfuri de larg consum, introduse ilegal în țară prin segmentul verde al frontierei moldo-ucrainene, a fost destructurat în cadrul unei ample operațiuni, desfășurată de serviciile specializate ale Vămii, în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii raionului Briceni. Toți membrii grupării, cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani, riscă acum închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Activitatea infracțională a bănuiților a fost stopată în rezultatul unui flagrant realizat la depozitul deținut de organizatorul grupării. Operațiunea de reținere și percheziționare a fost lansată în urma unui filaj al serviciilor specializate care au stabilit data și traseul de deplasare al suspecților.

Astfel, în cadrul descinderilor ofițerilor vamali și procurorilor la respectivul depozit au fost depistați mai mulți saci, genți și cutii cu diverse bunuri, fiind vorba, preponderent, de piese vestimentare și încălțăminte, precum și articole și accesorii de pescuit.

Totodată, printre loturile de marfă au fost găsite și produse de uz fitosanitar, care, conform legislației în vigoare, pot fi importate doar în baza unor autorizații speciale, deoarece fac parte din categoria substanțelor toxice.

Potrivit informațiilor acumulate în cadrul măsurilor speciale de investigații și de urmărire penală, mărfurile erau procurate din Ucraina și introduse în țară prin segmentul verde al frontierei, în raza satului Larga. Ulterior, acestea erau repartizate mai multor comercianți din orașele Edineț, Bălți și Chișinău.

Valoarea mărfurilor depistate în cadrul flagrantului depășește 1,1 milioane lei.

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor infracțiunii deconspirate și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor vizate sau cu tangență la acest caz.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău