O revoltă sângeroasă a deținuților a avut loc într-o închisoare din Rusia. Un gardian a fost ucis, alți agenți au fost luați ostatici

  • 23 August 20:50
O revoltă sângeroasă a deținuților a avut loc într-o închisoare din Rusia. Un gardian a fost ucis, alți agenți au fost luați ostatici

Mai mulți deținuți au luat ostatici agenți penitenciari, astăzi, 23 august, într-o închisoare din regiunea Volgograd din sud-vestul Rusiei, au anunțat autoritățile, adăugând că există victime, informează AFP, preluată de Agerpres.

În timpul unei comisii disciplinare la colonia penală nr. 19, „mai mulți deținuți au luat ostatici angajați”, a precizat Serviciul Federal al Penitenciarelor (FSIN) într-un comunicat transmis pe Telegram.

Conform sursei citate, există „victime” și sunt în derulare „operațiuni” pentru eliberarea ostaticilor.

Media de stat ruse, citate de Reuters, relatează că un angajat al închisorii a fost ucis.

Închisoarea, cu „regim sever”, e situată în orașul Surovikino, la circa 120 km veste de Volgograd și este desemnată ca o colonie penală cu o capacitate de până la 1.241 de deținuți de sex masculin, conform site-ului serviciului penitenciar.

Potrivit unei surse din poliție, citată de TASS, cel puțin trei agresori au atacat angajați ai închisorii.

Un videoclip neautentificat și difuzat de mai multe media ruse ar arăta scena incidentului, o încăpere cu podeaua acoperită de sânge.

În imagini pot fi văzuți trei bărbați în uniformă, culcați la pământ și însângerați, unii părând fără viață, și alți cel puțin doi bărbați filmați în picioare de un al treilea individ care vorbea în arabă. Apoi, acesta din urmă revendică, în arabă, apartenența lor la Statul Islamic (SI).

În videoclipul de 46 de secunde, un bărbat ține un cuțit într-o mână și, cu cealaltă, pe unul dintre presupușii gardieni de gât.

La mijlocul lunii iunie, mai mulți membri ai organizației jihadiste SI au fost uciși după ce luaseră ostatici doi gardieni într-o închisoare din regiunea Rostov (sud-vest), învecinată cu Volgograd.

Rusia a fost vizată în mai multe rânduri de atacuri revendicate de organizația jihadistă, chiar dacă influența SI rămâne limitată în țară. La sfârșitul lunii martie, un atentat revendicat de SI împotriva Crocus City Hall, o sală de concert de lângă Moscova, unde bărbați înarmați au ucis 145 de persoane, a fost cel mai grav atac terorist comis în Rusia în aproape 20 de ani

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sat
24
Sun
18
Mon
17
Tue
18
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău