O replică seismică de 5 grade, înregistrată în provincia indoneziană afectată vineri de un cutremur de pământ

  • 16 Ianuarie 2021 10:45
O replică seismică de 5 grade, înregistrată în provincia indoneziană afectată vineri de un cutremur de pământ

O replică seismică de 5 grade a fost înregistrată sâmbătă în provincia indoneziană Sulawesi de Vest, unde cel puțin 42 de persoane au fost ucise și alte peste 600 rănite în urma unui cutremur de pământ, care s-a produs vineri și a avut magnitudinea de 6,2, informează DPA, preluat de Agerpres.

Seismul de vineri care a zguduit provincia Sulawesi de Vest a distrus zeci de locuințe, iar numeroși rezidenți au rămas blocați sub dărâmături.

Deocamdată nu există relatări despre noi pagube materiale după replica înregistrată sâmbătă dimineață la ora locală 06:32 (23:32 GMT, vineri), a declarat Raditya Jati, purtător de cuvânt al Agenției naționale pentru gestionarea dezastrelor naturale.

"Ne așteptăm și la alte replici, așadar îi sfătuim pe rezidenți să rămână calmi și vigilenți", a adăugat el.

Ajutoare constând în provizii și echipe de căutare a victimelor au fost transportate pe calea aerului în cele mai afectate orașe, Mamuju și Majene, a precizat Agenția națională pentru operațiuni de căutare și salvare.

Angajații acestei agenții au distribuit lămpi alimentate cu energie obținută din apă sărată rezidenților cazați în adăposturi temporare după ce locuințele lor au fost distruse de seismul de vineri, a anunțat Raditya Jati.

Cele mai multe dintre decese au fost înregistrate în capitala provinciei West Sulawesi, orașul Mamuju, unde opt victime au fost raportate în districtul Majene.

Seismul de vineri a provocat, de asemenea, strămutarea a peste 15.000 de persoane și a cauzat cel puțin trei alunecări de teren, blocând mai multe drumuri care fac legătura între Mamuju și Majene.

Peste 300 de locuințe au fost avariate sau complet distruse, au precizat oficialii indonezieni.

În 2018, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami pe insula Sulawesi, a provocat peste 4.300 de morți și dispăruți.

Arhipelagul indonezian se află în Cercul de foc al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău