O reclamantă primește 3.000 de euro ca să-și retragă orice pretenții referitoare la o cauză aflată pe rol la CEDO

  • 06 Martie 2023 13:57
O reclamantă primește 3.000 de euro ca să-și retragă orice pretenții referitoare la o cauză aflată pe rol la CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat decizia de radiere de pe rol a cauzei Chiosa v. Republica Moldova. Reclamanta s-a plâns în fața Curții în baza Articolului 6 § 1 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, invocând încălcarea principiului securității raporturilor juridice. În plus, ea s-a plâns și de încălcarea prevederilor Articolului 1 din Protocolul nr. 1 la Convenție.

Guvernul și reclamanta au încheiat un acord de reglementare amiabilă a cauzei, potrivit căruia reclamanta a acceptat să își retragă orice pretenții referitoare la prezenta cauză, în schimbul angajamentului Guvernului de a-i achita suma de 3.000 de euro pentru orice prejudiciu material și moral, inclusiv costuri și cheltuieli, scrie Bizlaw.md.

Considerând că acordul de reglementare amiabilă este bazat pe respectarea drepturilor omului garantate prin Convenție și Protocoalele sale, precum și în lipsa oricăror motive care ar justifica examinarea în continuare a cererii, Curtea a decis radierea cauzei de pe rol, în conformitate cu Articolul 39 din Convenție.

Rezumatul deciziei a fost efectuat de către Direcția agent guvernamental din cadrul Ministerului Justiției al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău