O rafinărie rusă de la Marea Neagră a luat foc. Localnicii au auzit drone

  • 25 Ianuarie 10:03
O rafinărie rusă de la Marea Neagră a luat foc. Localnicii au auzit drone

Un incendiu masiv a izbucnit joi noaptea în complexul rafinăriei din orașul portuar Tuapse, din sudul Rusiei, a raportat de serverul BBC News în limba rusă și presa locală. Înainte de izbucnirea incendiului a fost emisă o alertă de trafic aerian, după care s-au auzit explozii de la fața locului.

Martorii oculari citați de site-ul Jugopolis au spus că au văzut drone zburând pe cer. Locuitorii orașului rus Tuapse raportează un incendiu în apropierea depozitului local de petrol. Potrivit martorilor oculari, exploziile au fost auzite peste oraș înainte de aceasta, scrie defenseromania.ro.

Orașul de pe litoralul Mării Negre a fost vizat și de atacurile cu drone ucrainene în urmă cu exact un an.

Autoritățile ruse au declarat că, conform informațiilor preliminare, incendiul nu a provocat victime și a fost limitat pe o suprafață de 200 de metri pătrați. De asemenea, ei le-au spus localnicilor să nu intre în panică, să răspândească știri neverificate și să posteze videoclipuri de la locul incendiului pentru a evita „consecințele negative”. Totuși, pe rețelele de socializare circulă filmări ale rafinăriei afectate.

Autoritățile locale și Ministerul rus al Apărării nu au confirmat oficial la primele ore ale dimineții că incendiul a fost provocat de un atac cu dronă.

Ucraina s-a confruntat, de asemenea, cu o lovitură cu drone în noaptea de joi seară. Armata ucraineană a declarat că apărarea sa antiaeriană a reușit să distrugă majoritatea dronelor rusești care atacau ținte din regiunile Odesa și Mîkolaiv, mai exact 11 din 14 drone.

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a anunțat că în timpul atacurilor asupra Odesei au fost avariate o instalație industrială, precum și infrastructura civilă și clădiri rezidențiale. Potrivit acestuia, o persoană a suferit arsuri, alta a fost internată cu multiple tăieturi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău