O rachetă rusească a lovit orașul-port ucrainean Odesa. Explozii la Dnipro și Zaporojie

  • 17 Noiembrie 2022 09:10
O rachetă rusească a lovit orașul-port ucrainean Odesa. Explozii la Dnipro și Zaporojie

Orașul port Odesa, din sudul Ucrainei, a fost lovit de o rachetă rusească joi dimineață, au declarat autoritățile ucrainene. Presa ucraineană a raportat și o serie de explozii în orașul Dnipro, transmite REUTERS.

Presa ucraineană a relatat, de asemenea, o serie de explozii în orașul Dnipro.

Ucrainenii din Dnipro (regiunea Dnipropetrovsk) raportează că în oraș s-au auzit explozii, joi dimineață, în jurul orei 08:30, în timpul unei alerte de raid aerian. Pe Telegram au apărut informații potrivit cărora au avut loc patru explozii. Anton Herașcenko, un consilier din Ministerul de Interne al Ucrainei, a scris că, cel mai probabil, a funcționat sistemul de apărare antiaeriană. De asemenea, localnicii scriu pe Telegram că o parte a orașului a rămas fără electricitate în urma exploziilor. Amintim că, joi dimineață, în jurul orei 08:00, alertele de raid aerian au fost declanșate în majoritatea regiunilor Ucrainei.

Oleksi Arestovici, consilier în cabinetul președintelui Volodimir Zelenski, a raportat, miercuri seară, că trupele ruse au pornit la atac lângă Huliaipole, în regiunea sud-estică Zaporojie - transmite televiziunea TSN. "Gurile rele semnalează mișcări în regiunea Zaporojie și că inamicul nostru a pornit la atac în apropiere de Huliaipole. Detaliile sunt încă necunoscute, dar susțin că acest lucru poate fi destul de neplăcut" - a remarcat consilierul, într-o discuție online cu avocatul rus Mark Feighin.

Potrivit lui Arestovici, participanții la atacul respectiv au fost trupe ruse retrase din apropierea Hersonului și forțe inamice care se aflau deja în zona respectivă. "Ideea este clară: am revenit la ceea ce era în faza a doua a războiului, după ce și-au retras trupele de lângă Kiev, după ce s-au retras din nordul Ucrainei" - a adăugat Arestovici. "Logica este clară și am vorbit despre asta chiar de la început: toate aceste trupe vor fi transferate pentru 'eliberarea' regiunilor Donețk și Luhansk, astfel încât această mișcare să fie prezentată drept un un rezultat al războiului, spunând că au 'recapturat așa-numitele republici populare Donețk și Luhansk, că acestea sunt parte a Rusiei și că nu au suferit degeaba timp de opt ani'. Este ceea ce poate fi vândut în interiorul Rusiei ca rezultat politic al războiului" - a adăugat consilierul. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău