O rachetă a fost descoperită în apropiere de orașul Briceni

  • 05 Decembrie 2022 15:48
O rachetă a fost descoperită în apropiere de orașul Briceni

O rachetă a fost descoperită, în urmă cu puțin timp, într-o livadă din apropierea orașului Briceni, localitate din nordul Rep. Moldova situată la frontiera cu Ucraina, anunță autoritățile de la Chișinău. Premierul Natalia Gavrilița a condamnat atacurile de astăzi asupra Ucrainei, care au consecințe directe și asupra Rep. Moldova și incidentul de la Briceni. Mai multe detalii despre proveniența rachetei nu se cunosc deocamdată. relatează Radio Chișinău.

Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră.  O echipă de geniști ai Armatei Naționale se deplasează la Briceni pentru a cerceta terenul. Poliția de frontieră a ridicat gradul de alertă în Briceni și Ocnița. Zona unde a fost descoperit obiectul explozibil a fost izolată.

Premierul Natalia Gavrilița condamnă ”cu fermitate aceste atacuri brutale asupra unor ținte civile din Ucraina, reiterând deplina solidaritate a Rep. Moldova cu poporul ucrainean în aceste clipe grele. ” În Ucraina are loc un nou val de atacuri cu rachete care generează consecințe directe și asupra țării noastre”, a atenționat Natalia Gavrilița.

Tot astăzi Moldelectrica, principalul distribuitor de energie electrică din Rep. Moldova anunța că bombardamentele din Ucraina generează perturbații în sistemul energetic al Rep. Moldova și sunt posibile deconectări de la energia electrică.

Acesta nu este primul incident în care rachete rusești lansate spre Ucraina ajung pe teritoriul Rep. Moldova. La începutul lunii octombrie trei rachete rusești de croazieră, lansate din direcția Mării Negre, au survolat spațiul aerian al țării, acțiune negată de Moscova. Două săptămâni mai târziu, la 31 octombrie, fragmente ale unei rachete, care a țintit barajul de la Novodnestrovsk din Ucraina, dar a fost doborâtă de sistemul de apărare antiaerian din țara vecină,  a căzut în preajma localității de frontieră Naslavcea. Nu au fost înregistrat victime dar geamurile și acoperișurile mai multor locuințe au fost avariate. 

Incidentele au inițiat discuții la nivel înalt despre necesitatea asigurării de către Rep. Moldova cu sisteme de apărare anti-aeriană, fonduri de care  în  prezent Chișinăul nu dispune.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău