O provincie din Turcia cere redesenarea frontierelor dintr-un motiv neobișnuit

  • 31 Iulie 2018 10:07
O provincie din Turcia cere redesenarea frontierelor dintr-un motiv neobișnuit

O inițiativă populară promovată pe internet intenționează să redeseneze frontierele provinciei turcești Batman, astfel încât să aibă aceeași formă cu cea a logotipului celebrului supererou din benzile desenate, potrivit ziarului Hurriyet Daily News citat luni de EFE, potrivit Agerpres.

"Batman are nevoie de unele schimbări! Să începem cu frontierele. Dacă le schimbăm, vor părea mai realiste", a declarat Kemal Atakan Kirca, cel care promovează această inițiativă prin intermediul platformei change.org.

Campania, lansată în urmă cu două zile, a strâns deja 10.000 dintre cele 15.000 de semnături necesare pentru a fi trimisă autorităților provinciei însărcinate cu studierea cazului.

Provincia Batman, situată în sud-estul Turciei, are o populație de 585.000 de locuitori iar în 2008 capitala cu același nume a reclamat fără succes drepturi de autor Hollywood-ului pentru filmele în care apare celebrul "cavaler al nopții".

Inițiativa a fost primită de locuitori cu umor, iar unii au mers chiar mai departe cerând ca actuala capitală să fie redenumită 'Gotham', numele orașului în care trăiește omul liliac.

Alții pledează pentru o redefinire a frontierelor provinciei pentru "a face Batman mare din nou", aluzie la celebrul slogan 'Make America great again' folosit în campania electorală de actualul președinte al SUA, Donald Trump. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
0,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:5,14 m/s
Sat
1
Sun
3
Mon
3
Tue
2
Wed
3
Arhivă Radio Chișinău