O profesoară canadiană care lucrează într-un sat inuit izolat este laureată a Global Teacher Prize 2017

  • 20 Martie 2017 11:38
O profesoară canadiană care lucrează într-un sat inuit izolat este laureată a Global Teacher Prize 2017

O femeie care lucrează cu adolescenții cu probleme dintr-o comunitate inuită izolată din regiunea arctică a Canadei a primit duminică distincția de cel mai bun profesor din lume, relatează DPA.

Maggie MacDonnell a primit distincția intitulată Global Teacher Prize 2017 și suma de 1 milion de dolari de care este însoțită în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Dubai, scrie AGERPRES.

Profesoara a fost premiată pentru inițiativele ei privind combaterea depresiei, a sarcinilor din timpul adolescenței și a ratei crescânde de utilizare a substanțelor interzise. Ea își desfășoară activitatea la Salluit, un sat în care trăiește a doua cea mai nordică comunitate de inuiți din provincia Quebec, conform site-ului acestui premiu.

La Salluit se poate ajunge numai cu avionul, iar temperaturile pot scădea în timpul iernii până la minus 25 de grade Celsius.

"Cred că, în calitate de profesoară într-o mică comunitate arctică, ziua ta nu se sfârșește niciodată. Poate că ușile școlii se închid, dar relația cu elevii tăi este una continuă pentru că faci parte din aceeași comunitate cu ei", a afirmat Maggie MacDonnell, potrivit site-ului Global Teacher Prize.

Premiul în valoare de un milion de dolari este acordat de Fundația Varkey cu sediul la Londra, sub patronajul prim-ministrului Emiratelor Arabe Unite și emir al Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău