O populară destinație de vacanță din Portugalia anunță că permite venirea turiștilor europeni imunizați cu vaccinuri care nu au fost aprobate în UE

  • 05 Iulie 2021 09:30
O populară destinație de vacanță din Portugalia anunță că permite venirea turiștilor europeni imunizați cu vaccinuri care nu au fost aprobate în UE

Madeira, o populară destinație de vacanță din Portugalia, va permite intrarea turiștilor care au fost vaccinați și cu vaccinuri altele decât cele aprobate de Uniunea Europeană, a anunțat guvernul regional al țării, citat de Reuters, potrivit Digi24.ro.

Anunțul a fost făcut duminică de secretarul pentru sănătate al guvernului local autonom din Madeira, Pedro Ramos. El a declarat că orice persoană vaccinată va fi primită în Madeira pentru că „dacă milioane de oameni au fost imunizați cu aceste vaccinuri (cele neaprobate în UE), atunci nivelul lor de protecție este similar cu al celorlalți”.

Decizia vine în urma unor critici față de Uniunea Europeană, care nu a inclus și Covishield, o variantă a vaccinului AstraZeneca produsă în India, pe lista de vaccinuri aprobate pe certificatul verde.

În jur de cinci milioane de oameni din Regatul Unit au fost vaccinați cu acest ser, iar Madeira este o destinație de vacanță populară printre britanici.

Uniunea Europeană a lansat certificatul digital Covid săptămâna trecută și a autorizat până cum doar patru vaccinuri – Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson. Certificatul permite cetățenilor să călătorească liber în țările membre dacă au fost vaccinați cu schema completă a unuia dintre vaccinurile aprobate, dacă au un test negativ recent sau dacă au imunitate în urma recuperării.

Statele membre pot decide să extindă certificatul și pentru turiștii europeni vaccinați cu alte seruri.

Portugalia acceptă doar turiști vaccinați cu cele patru vaccinuri aprobate, însă Madeira a decis să permită intrarea și celor care au fost imunizați cu vaccinuri chinezești, precum Sinovac.

Doar câteva țări vaccinează sau au vaccinat anti-Covid cu seruri altele decât cele aprobate de UE. Ungaria a administrat, de exemplu, inclusiv vaccinul chinezesc Sinovac și pe cel rusesc Sputnik. Slovacia a administrat și ea Sputnik, însă unui număr ceva mai mic de persoane.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău