O polițistă de la Edineț a fost condamnată la închisoare pentru trafic de ființe umane și trafic de copii

  • 17 Iunie 18:37
O polițistă de la Edineț a fost condamnată la închisoare pentru trafic de ființe umane și trafic de copii

O polițistă de la Edineț a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic de ființe umane și trafic de copii. Femeia, în vârstă de 41 de ani a fost privată de dreptul de a ocupa funcții și de a exercita activități în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, turismului și organizării plecării peste hotare a persoanelor pe o perioadă de 5 ani.

Procuratura Generală precizează că infracțiunile au fost comise în perioada 2018-2021. În calitate de șef de post al unui sector de poliție, folosindu-se de puterea și poziția sa, a recrutat și exploatat prin muncă mai multe persoane, inclusiv minori și persoane adulte, prin constrângere psihică, înșelăciune și abuz de autoritate.

Mai exact, în perioada lunii iulie 2019, a recrutat un bărbat de 36 de ani căruia i-a ridicat actele pe automobil și l-a amenințat precum că ar putea să-i pornească o cauză penală pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate. Astfel, a obținut acordul viciat al bărbatului să muncească timp de o zi la un teren agricol, aproximativ de la ora 11.00 până la ora 19.00, fără hrană și apă, nefiind remunerat pentru munca efectuată.

Aceeași inculpată, amenințând un alt bărbat, anterior condamnat, că i-ar putea crea probleme în viitor, în perioada 2019-2021, l-a determinat la servicii forțate la o fermă improvizată. Munca sa presupunea hrănirea și îngrijirea animalelor, precum și curățarea grajdurilor, fără a fi remunerat pentru lucrul efectuat. Femeia a aplicat violența asupra bărbatului, lovindu-l cu mâinile în regiunea capului, pe motiv că nu ar îndeplinit munca corespunzător, în paralel, fiind amenințat, precum că, dacă se va adresa undeva cu referire la faptele petrecute, atunci va face pușcărie.

Tot ea, în perioada 2019-2021, a recrutat doi minori și îi antrena periodic la diferite munci pe lângă gospodărie, fără a fi remunerați.

De asemenea, în perioada lunii octombrie 2019 a recrutat o femeie de 72 de ani și o femeie de 65 de ani, pe care le-a determinat să lucreze timp de câteva zile la curățarea nucilor, acestea nefiind remunerate. A recrutat și un tânăr de 35 de ani pe care l-a determinat să lucreze timp de o lună la îngrijirea animalelor, curățarea grajdurilor, fără a fi remunerat.

Inculpata nu și-a recunoscut vina, folosindu-se de dreptul de a tăcea pe tot parcursul examinării cauzei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău