O platformă din Germania intenționează să vândă biletele la evenimente doar persoanelor vaccinate

  • 03 Februarie 2021 14:49
O platformă din Germania intenționează să vândă biletele la evenimente doar persoanelor vaccinate

Principala platformă germană de evenimente CTS Eventim intenționează să limiteze vânzarea biletelor doar persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19, potrivit unei declarații publicate miercuri în presa germană, citată de agenția DPA, preluat de Agerpres.

''Odată ce există vaccin suficient și toată lumea se poate vaccina, organizatorii din sectorul privat ar trebui să poată face din vaccinare o cerință pentru accesul la evenimente'', a declarat directorul executiv al companiei Eventim, Klaus-Peter Schulenberg pentru revista Wirtschaftswoche specializată în informații din domeniul financiar.

Compania și-ar fi adaptat deja sistemele pentru a citi documente referitoare la vaccinare.

Între timp, Eventim și-a asumat propriul rol în campania de vaccinare împotriva coronavirusului din Germania. Ministerul Sănătății din landul Schleswig-Holstein, situat în nordul țării, a contractat compania de ticketing și live entertainment pentru alocarea programărilor la vaccinare în regiune. Acest demers a oferit Eventim un nou scop într-o perioadă în care organizarea de evenimente și concerte a fost grav afectată de pandemie.

De asemenea, Eventim s-ar afla în discuții cu alte guverne locale pentru încheierea unor parteneriate similare, pe măsură ce mai multe doze de vaccin devin disponibile.

''Cu cât populația este vaccinată mai repede, cu atât mai repede pot avea loc din nou evenimente", a menționat Schulenberg.

Principalul lucru este, însă, ''să ne aducem contribuția pentru a putea depăși cu toții această pandemie, cât mai curând posibil'', a adăugat el.

Guvernul german a subliniat că vaccinarea este voluntară, deși companii private, cum ar fi cele aeriene, ar putea introduce cerințe referitoare la vaccinare pentru clienții lor.

Schulenberg a precizat că este de înțeles că unele persoane sunt reticente în ceea ce privește vaccinarea. ''Dar când se poate vedea că vaccinurile se administrează acum în toată lumea, fără efecte secundare considerabile, atunci există speranța că acest scepticism va dispărea în curând'', a spus el.

Potrivit unui sondaj recent YouGov comandat de DPA, aproximativ două treimi din populația Germaniei este dispusă să se vaccineze împotriva COVID-19. Rata a crescut ușor de la începerea vaccinărilor în această țară, la data de 27 decembrie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău