O plantă rară a înflorit pentru prima dată la Grădina Botanică din Dresda

  • 01 August 2020 17:38
O plantă rară a înflorit pentru prima dată la Grădina Botanică din Dresda

După 10 ani de îngrijiri asidue, o plantă rară, Aristolochia impudica, a înflorit pentru prima dată la Grădina Botanică din Dresda, informează DPA, potrivit Agerpres.

Directorul instituției, Christoph Neinhuis, a declarat vineri că planta în cauză este singurul specimen cunoscut din lume care este cultivat într-o grădină botanică.

Această plantă de tip liană, adusă din Mexic, aparține familiei Aristolochia și face parte dintr-un proiect inclus în cea mai mare cercetare științifică din lume dedicată acestor specii vegetale.

În contrast cu majoritatea celorlalte specii aparținând familiei Aristolochia, planta din Dresda nu crește ca o liană, ci mai degrabă ca un arbust cu dimensiuni mici și medii.

Rădăcinile sale au rămas în viață după ce planta a fost studiată la Institutul de Botanică din cadrul Universității Tehnice (TU) din Dresda și au fost plasate apoi într-un ghiveci, în speranța că ar putea să genereze din nou vlăstari.

Îngrijitori special pregătiți pentru a se ocupa de exemplare vegetale considerate excepționale au reușit să o protejeze și planta s-a dezvoltat în mod normal, așa cum ar fi făcut-o în pădurile tropicale din America Centrală, au precizat reprezentanții universității germane.

Inflorescența sa este spectaculoasă, măsoară 7-8 centimetri și reprezintă o imitație perfectă a unei ciuperci, potrivit TU.

Conform universității germane, în natură sunt cunoscute doar câteva exemplare din această specie pe cale de dispariție, care a fost descoperită în urmă cu aproape 30 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău