O pictură murală va fi aplicată sub podul din cartierul Telecentru

  • 22 Iulie 2020 14:15
O pictură murală va fi aplicată sub podul din cartierul Telecentru

Pereții de sub podul din cartierul Telecentru, la intersecția străzilor Miorița cu Șoseaua Hâncești, sunt pregătiți pentru aplicarea picturii murale. Inițiativa face parte din cadrul Campaniei Naționale #NeamPornit, transmite IPN.

Pictura murală va cuprinde integral elementele brandului turistic al Republicii Moldova ,,Pomul Vieții’’. Lucrarea urmează să fie realizată de Dumitru Popov, care a fost desemnat câștigătorul concursului lansat de Primăria Chișinău. În prezent sunt efectuate lucrări de demolare a tencuielii de pe perețişi aplicare a stratului de grund, ce va servi ca suport pentru aplicarea vopselei. Tot acolo au fost deja instalate schele, iar în următoarele zile va începe realizarea picturii murale.

Rodica Verbeniuc, directorul general al Agenției de Investiții, care a lansat campania #NeamPornit, menționează că simbolul „Pomul vieții” face parte din ADN-ul poporului pentru că în ramurile lui trec absolut tot ce îl reprezintă, iar Agenția de Investiții, când l-a preluat, i-a oferit și culoarea economică, transformându-l într-un brand de țară care prezintă și oferta investițională și de export a Moldovei. ,,Este un simbol atractiv nu doar prin identitatea vizuală, dar și prin acea energie internă, filozofie, pe care o înglobează. În ultimii doi ani, „Pomul vieții” a făcut parte din standurile de țară ale Moldovei la expoziții internaționale, în peste 40 de țări.

Campania națională #NeamPornit a fost lansată la sfârșitul lunii aprilie de către Agenția de Investiții, partener de dezvoltare al sectorului turismului. Inițiativa are ca scop stimularea și creșterea creării de oferte turistice locale, în contextul în care sectorul ospitalității a fost dur lovit de efectele pandemiei de COVID-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău