O persoană vizată în dosarul finanțării ilegale a Partidului Politic „Șor”, a fost reținută

  • 12 August 09:52
O persoană vizată în dosarul finanțării ilegale a Partidului Politic „Șor”, a fost reținută

Procuratura Anticorupție anunță că investigațiile în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor” continuă, iar una din cele 7 persoane care la 16 iulie 2022, au părăsit teritoriul Republicii Moldova în scopul eschivării de la urmărirea penală, a fost reținută pentru un termen de 72 ore. Aceasta este bănuita de complicitate la săvârșirea falsificării rapoartelor privind gestiunea financiară a partidului și acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat.

Potrivit Procuraturii la 10 august 2022, a expirat termenul prevăzut de lege în care la sediul organului de urmărire penală urma să se prezinte un reprezentant legal desemnat de PP „Șor” pentru recunoașterea partidului în calitate de bănuit în săvârșirea finanțării ilegale.

Procuratura  Anticorupție mai informează că  urmărirea penală în cauza privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor” s-a confruntat cu scurgeri de informații, iar faptele de divulgare a datelor urmăririi penale sunt investigate într-o cauză penală separată.

Partidul politic „Șor”  este bănuit că ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste.

Banii ajungeau în Rep. Moldova sub formă de transferuri, iar pentru a camufla originea acestora, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena sau Monaco.

Vizată în acest dosar este și deputata Marina Tauber rămasă fără imunitate parlamentară și reținută. Această se află în arest în penitenciarul Nr.13.

Partidul „Șor” susține că aceste acțiuni ar fi abuzive și ilegale. Totodată, partidul afirmă că puterea încearcă astfel să reducă la tăcere o forță de opoziție care are o atitudine critică față de guvernare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
18,85
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Sun
18
Mon
14
Tue
12
Wed
12
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău