O persoană a murit și două au fost rănite în urma unei deflagrații produsă la o fabrică din Orhei

  • 13 Decembrie 2016 15:02
O persoană a murit și două au fost rănite în urma unei deflagrații produsă la o fabrică din Orhei

O persoană a murit, iar altele două au fost rănite într-o deflagrație produsă la o fabrică  a produselor de tutungerie din Orhei.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Orhei, Diana Maxim, a declarat pentru IPN că cei trei bărbați testau o cisternă de acumulare a aerului comprimat când s-a produs deflagrația.

Unul dintre ei, în vârstă de 43 de ani, a decedat. Altul, de 50 de ani, a fost transportat la spital, viața lui fiind în afara oricărui pericol, iar cel de al treilea bărbat, de 64 de ani, a refuzat spitalizarea.

Cazul a fost înregistrat ca accident de muncă. În privința inițierii unei cauze penale urmează să se ia o decizie după ce Inspecția de Stat a Muncii va prezenta un raport cu privire la investigarea desfășurată, a comunicat Diana Maxim.

Solicitat de IPN, Dumitru Stăvilă, directorul Inspectoratului de Stat al Muncii, a declarat că urmează a fi stabilite circumstanțele în care s-a produs deflagrația și dacă cineva se face vinovat. Rezultatele vor fi cunoscute în  30 de zile.

De la începutul anului au fost înregistrate 22 de accidente de muncă mortale, în care și-au pierdut viața 25 de persoane. Totodată, au avut loc peste 30 de accidente de muncă grave. Potrivit lui, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, accidentele grave sunt în scădere, însă sunt în creștere cazurile soldate cu incapacitate temporară de muncă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău