O persoană a murit după ce un uragan mediteranean s-a abătut asupra sudului Italiei

  • 25 Octombrie 2021 19:25
O persoană a murit după ce un uragan mediteranean s-a abătut asupra sudului Italiei

Cel puțin o persoană și-a pierdut viața în urma furtunilor violente care s-au abătut luni asupra sudului Italiei pentru a doua zi consecutiv provocând alunecări de teren și inundând drumuri și terenuri, a precizat poliția, potrivit Reuters.

Trupul neînsuflețit al unui bărbat în vârstă de 67 de ani a fost recuperat dintr-o livadă de citrice aflată la mare distanță de locul unde fusese văzut ultima oară după ce autovehiculul în care acesta se afla a fost surprins de apele în creștere, la sud-vest de orașul sicilian Catania. Soția acestuia este în continuare dată dispărută, au precizat serviciile de urgență.

Portalul meteo Ilmeteo.it a precizat că regiuni din Sicilia și din Calabria au fost lovite de un rar uragan mediteraneean, cunoscut sub denumirea Medicane, cu rafale de vânt așteptate să ajungă la o viteză de 120 de kilometri pe oră în a doua jumătate a zilei de luni, scrie Agerpres.

Asociația fermierilor din Sicilia a precizat într-un comunicat că peste 300 de milimetri de ploaie au căzut în doar câteva ore duminică în apropiere de Catania - aproape cât jumătate din media precipitațiilor anuale de pe insula din Marea Mediterană.

Departamentul pentru ajutor de urgență din cadrul Protecției Civile a emis luni o alertă de nivel roșu pentru nordul Siciliei și sudul Calabriei, avertizând în legătură cu un potențial risc pentru viețile umane și pentru proprietățile din acele regiuni.

Școlile din mai multe orașe au fost închise, zeci de zboruri au fost deviate spre alte regiuni și liniile de feribot între insulele sudice au fost anulate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău