O parte din bunurile care figurau în dosarul lui Vlad Plahotniuc, scoase de sub sechestru

  • 23 Aprilie 2020 15:23
O parte din bunurile care figurau în dosarul lui Vlad Plahotniuc, scoase de sub sechestru

O parte din bunurile care figurau în dosarul fostului lider democrat Vlad Plahotniuc, intentat pentru spălare de bani, au fost scoase de sub sechestru. Este vorba despre 100% din capitalul social al „BassSystems” SRL, care valorează 2,9 milioane de lei, și peste 125 de mii de lei deținuți în conturile bancare.

Despre acest lucru a anunțat astăzi, într-un briefing de presă, deputatul PAS Lilian Carp. Potrivit parlamentarului, banii au fost scoși de sub sechestru print-o ordonanță emisă la 17 februarie anul curent de către procurorul Procuraturii Anticorupție Alexandru Cernei.

Deputatul consideră că scoaterea de sub sechestru a respectivilor bani va periclita procesul de recuperare a surselor financiare ce au fost dobândite prin infracțiune. „Nu este o întâmplare această ridicare de sechestru. Toate lucrurile se întâmplă într-un context politic foarte interesant. După ce Dodon și-a înscăunat propriul procuror, noi vedem că, în loc să fie trași la răspundere, toți cei implicați în încercarea de lovitură de stat, vorbim de Plahotniuc și suita sa, încetișor se întoarce acasă”, a spus Lilian Carp. Deputatul PAS lasă să se înțeleagă e vorba de o înțelegere dintre Vladimir Plahotniuc și președintele Igor Dodon.

Într-un comentariu pentru IPN, Procuratura Anticorupție a menționat că, în cadrul urmăririi penale pornite pe numele lui Vladimir Plahotniuc pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari, în octombrie 2019, a fost aplicat sechestru pe bunurile „Bass Systems” SRL și anume: 100% din capitalul statutar al întreprinderii și mijloace financiare deținute în conturi în sumă de peste 50 de milioane de lei. Sechestrul fiind aplicat „în scopul unei eventuale confiscări speciale a bunurilor rezultate din infracțiunea de spălare de bani investigată”.

Ulterior, la cererea administratorului „Bass Systems” SRL, a fost ridicat sechestrul de pe capitalul statutar și de pe unele conturi operaționale pentru a debloca activitatea întreprinderii și, respectiv, pentru a permite finalizarea unei tranzacții de vânzare-cumpărare a acțiunilor către un investitor austriac, conform înțelegerilor precontractului anterioare începerii urmăririi penale.

În prezent rămâne aplicat sechestrul pe contururile „Bass Systems” SRL, unde se dețin peste 50 de milioane de lei. „Urmărirea penală este în desfășurare, fiind expediate mai multe cereri de asistență juridică internațională, iar după primirea rezultatelor se decide în consecință”, se mai spune în comentariul Procuraturii Anticorupție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău