O pacientă cu o formă severă de pancreatită acută, salvată după 60 de zile de terapie intensivă

  • 19 Septembrie 2023 14:53
O pacientă cu o formă severă de pancreatită acută, salvată după 60 de zile de terapie intensivă

O pacientă cu o formă severă de pancreatită acută a fost salvată de Medicii de la Institutul de Medicină Urgentă după 60 de zile de terapie intensivă. În perioada în care a fost spitalizată pacienta a suportat șapte intervenții chirurgicale și a beneficiat de cinci ședințe de hemodiafiltrare veno-venoasă continuă – procedură care reduce sindromul de răspuns inflamator sistemic și astfel disfuncția organelor, transmite IPN.

Potrivit medicilor, pancreatita acută cu evoluție severă reprezintă o provocare a medicinei contemporane, cu letalitate sporită, în cazul pacientei fiind mai mare de 90%.

Femeia s-a reîntors acasă la familie și cele două fetițe de trei luni care o așteptau acasă. „Doar după ce treci prin asemenea momente înțelegi că sănătatea este mai presus de toate. Mulțumesc personalului medical din secția Chirurgie I și Secția Terapie Intensivă - datorită profesionalismului și efortului enorm depus, pot să-mi strâng fetițele în brațe”, a menționat pacienta.

Costurile serviciilor medicale acordate pacientei, inclusiv al consumabilelor necesare procedurii de hemodiafiltrare veno-venoasă continuă, sunt de peste un milion de lei și au fost acoperit de Compania Națională de Asigurări în Medicină.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău