O operă creată de Banksy pentru Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie, vândută la licitație cu 20 de milioane de dolari

  • 23 Martie 2021 17:47
O operă creată de Banksy pentru Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie, vândută la licitație cu 20 de milioane de dolari

Un tablou realizat de artistul Banksy ce înfățișează un băiețel care alege să se joace cu o păpușă-infirmieră supererou în locul unor figurine reprezentându-i pe Batman și Spiderman a fost vândut marți cu peste 20 de milioane de dolari, stabilind un record la licitație pentru evazivul artist stradal britanic, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Intitulată "Game Changer", lucrarea realizată în semn de omagiu adus lucrătorilor din prima linie din cadrul Serviciului Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie (NHS) pentru efortul depus împotriva pandemiei COVID-19, a fost dezvăluită în luna mai a anului trecut la Spitalul Universitar Southampton.

Opera de artă alb-negru prezintă un băiețel care ridică în aer o jucărie reprezentând o asistentă medicală, cu brațul întins și cu pelerină, în timp ce supereroii tradiționali Batman și Spiderman zac într-un coș de gunoi.

În cadrul unei licitații organizată de casa Christie's și transmisă în direct, tabloul s-a vândut cu 14,4 milioane de lire sterline (19,85 milioane de dolari). Cu taxele adăugate, prețul final se ridică la 16.758 milioane de lire sterline (23,10 milioane de dolari), un record mondial la licitații pentru Banksy, potrivit Christie's.

Valoarea estimată inițial a operei de artă a fost de 2,5-3,5 milioane de lire sterline.

Christie's a declarat că încasările vor fi direcționate către "susținerea bunăstării personalului și pacienților Spitalului Universitar Southampton".

Licitația care a avut loc marți în Marea Britanie a marcat împlinirea unui an de la momentul la care premierul Boris Johnson a instituit primul lockdown național.

Regatul Unit a păstrat un minut de reculegere în memoria celor peste 126.000 de persoane decedate din cauza pandemiei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău