O nouă zonă de control vamal pentru fluidizarea traficului transfrontalier la Giurgiulești

  • 25 Aprilie 2018 18:15
O nouă zonă de control vamal pentru fluidizarea traficului transfrontalier la Giurgiulești

După Otaci, și postul vamal Giurgiulești va beneficia de o nouă zonă de control vamal, menită să elimine staționările de autocamioane din proximitatea punctului de trecere. Guvernul a aprobat astăzi, 25 aprilie, alocarea terenului necesar pentru construcția noului perimetru de control vamal.

Situat la circa 3 km de hotar, noua platformă va contribui la fluidizarea traficului transfrontalier în regiunea de sud a țării, oferindu-le agenților economici și transportatorilor condiții mai bune în cadrul procedurilor de vămuire. Pentru locuitorii comunei, aceasta va însemna eliminarea inconveniențelor create de staționarea camioanelor și emisiile de gaze de eșapament.

Conform conceptului promovat, toate procedurile vor fi efectuate în noua zonă de control vamal, urmând ca în punctul de trecere să fie efectuată doar înregistrarea traversării și autorizarea trecerii mărfurilor peste frontiera vamală.

Potrivit proiectului, noua zona ar urma să dispună de o parcare prevăzută pentru aproximativ 60 de autocamioane, un depozit, o încăpere pentru efectuarea controlului fizic, spațiu pentru inspectarea non-intruzivă, precum și o cameră pentru corpurile delicte.

Amintim că, la 28 decembrie 2017, un asemenea obiectiv de infrastructură a fost dat în exploatare în apropiere de postul de frontieră Otaci, unde este înregistrat un flux sporit de automarfare.

Construcții similare sunt preconizate și în proximitatea posturilor vamale Sculeni și Costești. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Thu
20
Fri
21
Sat
23
Sun
19
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău