O nouă ședință în dosarul lui Ilan Șor. Curtea de Apel Cahul refuză să spună la ce oră va avea loc

  • 20 Februarie 2019 09:02
O nouă ședință în dosarul lui Ilan Șor. Curtea de Apel Cahul refuză să spună la ce oră va avea loc

Astăzi, 20 februarie, va avea loc o nouă ședință de judecată în dosarul ce-l vizează pe Ilan Șor, condamnat de prima instanță la 7 ani și șase luni de închisoare pentru că ar fi obținut prin înșelăciune peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care i-a spălat prin intermediul a zeci de companii off-shore, sumă confirmată și de raportul Kroll.

Newsmaker.md  a încercat să afle la ce oră vor avea loc audierile, însă reprezentanții Curții de Apel Cahul susțin că aceasta este o „informație confidențială”. Pe de altă parte, experții din cadrul Asociației „Promo-Lex” susțin că această acțiune reprezintă un abuz. 

Ultima ședință în „dosarul Șor” a avut loc pe 21 ianuarie, audierile fiind amânate din cauza că nu a fost filalizată expertiza economico-financiară din partea Centrului Național de Expertiză Judiciară, solicitată de avicații lui Ilan Șor. 

Comunitatea „Occupy Guguță” anunță că va organiza astăzi un protest în fața Curții de Apel Cahul. Activișii au încercat, de asemenea, să afle la ce oră va avea loc ședința în dosarul lui Ilan Șor, însă au primit de la reprezentanții instituției același răspuns - „informația este confidențială”. Ultimele informații privind data și ora audierilor în cazul lui Ilan Șor au fost publicate de Curtea de Apel în mai 2018. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău