O nouă ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor la Curtea de Apel Cahul

  • 24 August 2018 09:49
O nouă ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor la Curtea de Apel Cahul

Ședință de judecată în cazul fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, primar de Orhei, programată pentru vineri, 24 august, la Curtea de Apel Cahul s-a încheiat.

Potrivit avocatului lui Ilan Șor, la ședință a fost audiat un specialist din partea apărării, scrie Ziarul de Gardă.

Și la începutul ședinței de astăzi, în fața judecătoriei Cahul s-au adunat mai mulți simpatizanți ai lui Ilan Șor.

Amintim că ședința de luni, 20 august, a fost amânată „din motive de sănătate” invocate de către inculpat. Atunci urmau să fie audiați martorii din dosar. Presa a scris că Ilan Șor a efectuat o vizită în Israel, deși se află sub control judiciar.

Anul trecut, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare, în cazul furtului miliardului de dolari de la trei bănci din Republica Moldova. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar Ilan Șor a fost eliberat din arest la domiciliu și până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar. El continuă să exercite funcția de primar de Orhei.

Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chișinău abia după jumătate de an, iar în februarie a fost transferat la Curtea de Apel Cahul, după ce mai mulți judecători au refuzat să judece cazul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău