O nouă ședință de judecată în dosarul „Energocom” în care Igor Dodon figurează ca inculpat, va avea loc astăzi, 6 octombrie

  • 06 Octombrie 2022 09:46
O nouă ședință de judecată în dosarul „Energocom” în care Igor Dodon figurează ca inculpat, va avea loc astăzi, 6 octombrie

Astăzi, 6 octombrie, va avea loc o nouă ședință de judecată în dosarul „Energocom”, în care fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu. Prima ședință de judecată care a avut loc pe 26 septembrie a fost anulată pe motivul că unul dintre judecătorii care face parte din complet nu s-a prezentat la examinarea cauzei, invocând că se află într-o deplasare de serviciu.

Igor Dodon este învinuit de faptul că în perioada 2008-2009, când deținea funcția de ministru al economiei și comerțului, ar fi aprobat un contract de achiziție a energiei electrice, contrar atribuțiilor sale. SA „Energocom” avea deja negociate și încheiate două contracte de furnizare a energiei electrice la un preț mai ieftin cu aproape 30%.

Statul ar fi fost prejudiciat atunci cu aproape 124 de milioane de lei, bani care au fost transferați ulterior pe conturile unor companii off-shore.

Potrivit procurorilor, aceste acțiuni au dus la majorarea tarifelor la energia electrică pentru cetățenii din R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău